Dr. Rákosi György

Dr. Rákosi György, habilitált egyetemi docens (Habil.)

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Angol-Amerikai Intézet, Angol Nyelvészeti Tanszék
Telefonszám +36 52 512 900 / 22192
E-mail
Cím 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
Iroda Főépület (Egyetem téri Campus), 116/2-es szoba
Fogadóórák június 29. 10:00-11:00 
ÖnéletrajzPublikációkKurzusok

Általános érdeklődési területem a generatív szintaxis, a formális szemantika és a nyelvelsajátítás. Kutatásaimban legtöbbet a névmási rendszerek nyelvtanával és az argumentumszerkezettel foglalkoztam.

Jelenleg az Angol Nyelvészet Doktori Alprogram vezetője vagyok, illetve az Acta Linguistica Academica folyóirat szerkesztője.

Többet rólam:

Frissítés dátuma: 2022.06.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.