Dr. Séllei Nóra Katalin

Dr. Séllei Nóra Katalin egyetemi tanár

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Angol-Amerikai Intézet, Brit Kultúra nem önálló Tanszék
Központi telefonszám +36 52 512 900 / 22495
E-mail
Cím 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
Épület, emelet, szobaszám Főépület (Egyetem téri Campus), 1. emelet, 116/4 (oktatói szoba)
Fogadóórák őszi szorgalmi időszak: szerda 3-4; csütörtök 1-2; (hivatalos távollét miatt elmarad: október 19. és 20.; november 16. és 17.; december 7., 8., 14. és 15.)
Szakmai önéletrajzPublikációs listaÖsszes kurzus

Kutatási és oktatási területe a tizenkilencedik és huszadik század angol irodalma, azon belül pedig az angol írónők munkássága (prózája és önéletrajza), amelyet a feminista és a posztstrukturalista elméletek szemszögéből vizsgál. Öt monográfiát, hét szerkesztett kötetetet és több mint száz tanulmányt és recenziót publikált Magyarországon és külföldön, valamint szépirodalmi fordításai is jelentősek. Legutóbbi monográfiája: A másik Woolf: Kulturális (ön)reflexivitás Virginia Woolf harmincas évekbeli szövegeiben (Debreceni Egyetemi Kiadó, 2012). A Gendertudományi Központ vezetője és a Magyar Anglisztikai Társaság elnöke.

 

Frissítés dátuma: 2022.09.28.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.