Tehetséggondozás

Az oldal célja, hogy átfogó képet nyújtson az intézeti tanszékek, valamint az egyetem által működtetett tehetséggondozó program és szakkollégiumok kínálta lehetőségekről, és ízelítőt adjon a hallgatók által végzett munkából, amelynek eredménye konferencia-előadások, publikációk, és a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) készült tanulmányok formájában jelenik meg. Ezen kívül hallgatói konferenciák, ösztöndíj- és publikációs lehetőségek listázásával is igyekszik az érdeklődő hallgatók útját egyengetni.

Az intézetben működő tehetséggondozó csoport magját egyrészt az Angol Nyelvészeti Tanszék DEL nyelvtudományi olvasócsoportja, valamint az irodalom, kultúra- és filmtudománnyal foglalkozó Hatvani István Szakkollégium Anglisztika-Amerikanisztika Szakcsoportja adja, akikhez a DETEP-ben részt vevő és az OTDK-ra készülő hallgatók csatlakoznak. A tehetséggondozó csoport munkája javarészt önszerveződő, és fontos kiemelni, az intézet PhD hallgatói által nyújtott tapasztalatcserét és támogatást, mint például az általuk szervezett, most már hagyományosnak számító Young Researchers of IEAS Workshop.

Az intézetben folyó tehetséggondozás sokszínűségéről a hallgatói publikációk és Kapcsolódó anyagok között tanszékenkét felsorolt OTDK részvételek adnak bővebb tájékoztatást.

Tehetséggondozó csoport

Tehetséggondozó tanárok

Hatvani István Szakkollégium (HIKSZ) Anglisztika-Amerkanisztika Szakcsoport

A csoportról

A Hatvani István Szakkollégiumon belül működő Anglisztika-Amerikanisztika Szakcsoport az Angol-Amerikai Intézeten belül külön tehetséggondozásban is részt vesznek. A csoport maga is szervez eseményeket, mint például a nagy sikerű Thesis Writing Workshop, de a Hatvani Szakkollégium által szervezett eseményeken is részt vesznek, mint például a minden félévben megrendezésre kerülő hallgatói konferenciákon, illetve publikálnak „A mi tendenciáink…” elnevezésű sorozatban. A csoport ezen túl saját konferenciákat szervez, melyekből köteteket állít össze.

Aktív tagok Témavezetőik
Balogh Iván Szathmári Judit
Bedő Hajnalka Ureczky Eszter
Budai Bettina Borus György
Kuszinger Rebeka Bényei Tamás
Ozsváth Eszter Moise Gabriella
Papp Fruzsina Bülgözdi Imola
Popovics Violetta Mathey Éva

HISZK Szenior tagok

 • Feldmann Fanni
 • Lénárt-Muszka Zsuzsanna
 • Novák Zsófia
 • Rubóczki Babett
 • Szabó Éva
 • Visnyei Petra

A csoporttagok szakmai publikációi

A szakcsoport tagjainak közös kötete, szerk. Feldmann Fanni: (En)Gendered Lives, Hatvani István Szakkollégium, Debreceni Egyetem, 2016.

Popovics Violetta: "Táplálkozáskultúra a késő középkorban és a kora újkorban." Röptető, a világ női szemmel, www.ropteto.hu, 2017.

Papp Fruzsina: Mező F., Mező K., Mándy Zs. és Mester D. (szerk.) (2018): A világ interdiszciplináris megközelítésben 3. Debreceni Egyetem, Debrecen. “Change Did Come”: Attire-Changes of the Early Twentieth-Century in Julian Fellowes’s Downton Abbey.

A csoport által szervezett események listája

 • 2017. őszi félév – Thesis Writing Workshop
 • 2018. tavaszi félév – Public Speaking Workshop
 • 2018. őszi félév – Thesis Writing Workshop
 • 2019. tavaszi félév – Felvételi tájékoztató

A csoport által/szenior tagok által szervezett konferenciák

 • 2016. március 4. (En)Gendered Lives, Student Conference
 • 2018. január 26. Young Researchers of IEAS Workshop
 • 2019. február 7. Young Researchers of IEAS Workshop

Elérhetőség: 

 

Tehetséggondozás az Angol Nyelvészeti Tanszéken

 

Felhívások hallgatók számára

Frissítés dátuma: 2021.02.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.