Történet

A DE Angol-Amerikai Intézete az ország második legrégebbi anglisztikai-amerikanisztikai központja. Jogelődjét, az Angol Tanszéket 1938-ban alapították. Ezt az eseményt ünnepeltük meg 1998-ban, amikor Országh László-emléktáblát avattunk és helyeztünk el a főépület 119-es helyiségének falán, magát a termet pedig Országh László-teremnek neveztük el, ekként emlékezve meg híres, hajdani professzorunk és az egyetem Angol Tanszéke közötti szoros kapcsolatról. Országh László a magyar anglisztika és amerikanisztika huszadik századi megteremtője; mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy a mi Tanszékünk professzora volt.

Egy másik fontos esemény is az ő nevéhez fűződik: az első Országh-professzor kinevezése Intézetünkben, 1997-ben. Az Országh-professzori pozíció vendégtanári állás az amerikanisztika területén, melyet a Fulbright Bizottság támogat. Ennek a vendégprofesszori pozíciónak a létrehozása óta az Angol-Amerikai Intézetnek már többször is abban a megtiszteltetésben volt része, hogy Országh-professzort fogadjon.

Az Intézet történetének további részleteiről a következő oldalakon olvashat

Frissítés dátuma: 2021.01.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.