DBSC Karrieralapozó kurzus

   

A 2021/22-es tanév I. félévében már harmadik alkalommal került megrendezésre a Karrieralapozó kurzus angol nyelven a Debrecen Business Service Centers-szel együttműködve. A 14 hét során igyekeztünk a hallgatókkal megismertetni mit is jelent az „üzleti szolgáltató szektor”, mint fogalom, és az abban való karrierépítés.
Minden héten más-más, a BSC, azaz üzleti szolgáltató szektorban is fontos témákat érintettünk, melyeknek záróalkalmaként egy HR Workshop-ot valósítottunk meg. Négy HR szakember, három témában (önéletrajz, tanácsadás, rapid interjú és rapid karriertanácsadás) látta el a diákokat hasznos tanácsokkal, annak érdekében, hogy a munkaerőpiacra friss diplomásként kikerülve könnyen megleljék útjukat leendő karrierjük felé.
A diákok az általuk választott témákban lehetőséget kaptak arra, hogy önéletrajzukat a lehető legvonzóbbá tegyék, melyhez hasznos tanácsokat kaptak. Próbainterjúk keretein belül kipróbálhatták, milyen lenne élesben interjúzni. A karriertanácsadás során pedig specifikus kérdéseikre igyekeztünk építő jellegű tippeket adni.
Ezen félév lehetővé tette a személyes kontaktot, így talán még hatékonyabban tudtuk segíteni a hallgatókat, akik ezen záróalkalomra önéletrajzokkal és kérdésekkel felkészülve érkeztek. Érdekes volt látni, hogy a világ különböző nemzetiségű hallgatói miként építik be saját kultúrájuk elemeit a magyar munka világába. Örömmel töltött el minket, hogy többségük itthon, Debrecenben képzeli el a jövőjét, angol nyelvismeretük magas szintű, amely az BSC szektorban is elengedhetetlen, mondhatni talán belépő feltétel.
A workshop végére arra lettünk figyelmesek, hogy nem csak a hallgatók, de mi is tanultunk és olyan tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak, melyeket hatékonyan építhetünk be a jövőbeli kurzusainkba és így még közelebb tudjuk hozni majd a hallgatókhoz a szektor sajátosságait. Reméljük a hallgatók is annyira hasznosnak és építőnek találták a félév óráit, mint maguk az előadók és hasznos értéket teremtve zárhatjuk ezt a félévet.

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:03