Új kurzus a Debreceni Egyetemen

írta: Patkó Petra Erika
Vita és innováció: új kurzus a Debreceni Egyetemen

Az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, Dr. Venkovits Balázs adjunktus és Lénárt-Muszka Zsuzsanna PhD hallgató, 2018 és 2019 között az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 számú projekt támogatásával készítette el a Vita és innováció: Bevezetés a vitamódszer használatába a tanórán és azon kívül c. Moodle alapú e-learning tananyagot. Az interaktív kurzus célja, hogy a vitamódszer bemutatásával, alapjainak ismertetésével és gyakorlati útmutatókkal hozzájáruljon a vitázás népszerűsítéséhez és a középiskolai tanárok ilyen irányú felkészítéséhez.
A tananyag olyan ismeretekkel vértezi fel a felhasználót, amelyek képessé teszik őt arra, hogy a vitázást mindennapi gyakorlatában alkalmazni tudja, akár egy-egy órába integrálva, akár hosszabb távon működtetett programok keretében.

A kurzus elsősorban olyan tanároknak és tanárképzésben részt vevő hallgatóknak készült, akik még kevesebb információval rendelkeznek a vitázás alkalmazása kapcsán, de reményeink szerint a módszert már aktívan használók is új tudásanyaghoz és eszközökhöz juthatnak. Ugyanakkor a vállalati vagy közszférában dolgozó szakemberek, vezetők is profitálhatnak a kurzusból, hiszen az innovációközpontú gondolkozás, a hatékony, ám tiszteletteljes kommunikáció, vagy a helyes érvelés olyan készségek, amelyek számos területen felhasználhatók.

Link: https://elearning.unideb.hu/course/view.php?id=1359

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:03