Brit Kultúra Tanszék - Bemutatkozás

A tanszék neve pontosan tükrözi az itt folyó oktatás és kutatás sokféleségét: a hagyományos irodalmi és történelmi témák mellett sokféle kurzust ajánlunk a tágabb értelemben vett kultúra területéről. A hagyományos irodalmi és történelmi stúdiumok mellett fontos szerepet játszik a film és a médiatudomány, a gyarmati kultúra, a társadalmi nemek vizsgálata (gender studies), médiatudományok, és sok kurzust ajánlunk a populáris irodalom és kultúra területéről is.

Kínálatunkban jelen van más angolul beszélő országok - Írország, Kanada, Dél-Afrika, Ausztrália - kultúrája és irodalma is. A munka sokféleségéről könyveink és sikeres kutatási projektjeink is tanúskodnak.

A tanszék részt vesz az intézetben folyó összes oktatási formában, a BA és MA képzésben (tanszékünk annak a két magyarországi tanszéknek az egyike, amelynek MA programját elsőként akkreditálták az országban).

Hallgatóink mindig lelkesen fogadták tanszékünk kínálatának változatosságát, és éltek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a tanszék hallgatóbarát légköre és a tanszék országos, néhány esetben nemzetközi hírű oktatóinak segítsége jelentett (közülük többeknek a könyveit sok más hazai egyetemen is használják és tanítják): számos külföldi ösztöndíjat nyertek, sokan neves angol és amerikai egyetemeken tanultak tovább. Sikereink legfontosabb jele, hogy az elmúlt tizenöt évben a Brit Kultúra Tanszék kiemelkedő teljesítményt nyújtott a tehetséggondozás területén, például az egyetem egyik legeredményesebb egysége volt az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon.

("Brit oroszlánjainkat" volt MA- hallgatónk, Fazekas Hanna rajzolta. Aki a többi oroszlánunkra is kíváncsi, vadászhat tanszéki oldalainkon.)

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 25. 11:13