ANyT

A nyelvészet fő célja, hogy megvizsgálja a nyelv viselkedésének univerzális mozgatórugóit. Tanszékünk kutatási és oktatási repertoárja ezt tükrözi: bár fő érdeklődési területünk az angol nyelv, más nyelveket (magyar, holland, spanyol, német, stb.) is bevonunk a kutatási és oktatási tevékenységünkbe.

A tanszék tudományos spektruma a nyelvészeti területek széles körét lefedi: mondattan, szemantika, morfológia, nyelvi tipológia, gyereknyelv, idegen nyelvek tanulása,  szociolingvisztika, kísérletes és számítógépes nyelvészet. Oktatóink aktív tagjai a magyar és nemzetközi kutatói közösségnek – vessen egy pillantást a kutatási tevékenységeinkre és az elhangzott előadásainkra.

Hallgatóinkat minden képzési szinten támogatjuk és segítjük abban, hogy megtalálják a hozzájuk legjobban illő nyelvészeti témát. Ennek érdekében számos különféle órán kívüli programot szervezünk, mint például a DEL Language Group (szakmai olvasó és beszélgető csoport) és a DEL Language Fair (a hallgatók számára évente megrendezésre kerülő mini-konferencia). A tudományos programokat hasonlóan gazdag társasági élet egészíti ki, például különféle összejövetelek és kirándulások. A tehetséggondozó programjainkról itt, az eseményekről pedig itt tájékozódhat.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 07. 31. 07:17