Magyar nyelv napja a CSU-n és a DE-n

Egy közös videóban, ami a november 13-i magyar nyelv napjára készült, a Debreceni Egyetem magyar és angol szakos hallgatói együtt ünnepelték a magyar nyelv napját a Cleveland State University (USA) magyarul tanuló hallgatóival. A két egyetem diákjai a nyelvtanulásról beszélgetnek.
A videó elkészítését Dr. Fehér Krisztina (CSU Department of World Languages, Literatures, and Cultures), Dr. Dobi Edit (DE-BTK Magyar Nyelvtudományi Tanszék) és Dr. Szűcs Péter (DE-BTK Angol Nyelvészeti Tanszék) koordinálták.
Dobi Edit és Szűcs Péter elmondták: "Örültünk a CSU Department of World Languages, Literatures, and Cultures magyar programjától érkező megkeresésnek, hogy a magyar nyelv napja alkalmából közös videót készítsünk. Hallgatóink nagy lelkesedéssel készítették a videót, amiben a két intézmény diákjai egymás kérdéseire válaszolva beszélgettek a magyar és az angol nyelvtanulásról. Érdekes és tanulságos dolog volt nekik megtapasztalni, milyen angol anyanyelvűeknek a magyart idegen nyelvként tanulni. Emellett így hozzájárulhattunk a magyar nyelv és kultúra népszerűsítéséhez valamint a magyar-amerikai kapcsolatok ápolásához. Reméljük, lesz még alkalom további együttműködésre is a két intézmény között."

 

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 06. 08. 11:03