DBSC Karrieralapozó kurzus

A 2023/24-es tanév I. félévében már hatodik alkalommal került megrendezésre a Karrieralapozó kurzus angol nyelven.

A 2023/24-es tanév I. félévében már hatodik alkalommal került megrendezésre a Karrieralapozó kurzus angol nyelven. A 12 hét során a szektorban specialistái igyekeztek a hallgatókkal megismertetni mit is jelent az Üzleti Szolgáltató szekor, mint fogalom, az abban való karrierépítés és lefedték a szektorra jellemző legfontosabb kompetenciaterületeket.
A kurzus záróalkalmaként egy HR Workshop-ot valósítottak meg. Négy HR szakember, három témában (önéletrajz tanácsadás, rapid interjú és rapid karriertanácsadás) látta el a diákokat hasznos tanácsokkal, annak érdekében, hogy a munkaerőpiacra frissdiplomásként kikerülve könnyen megleljék útjukat leendő karrierjük felé.
A diákok által választott témákban lehetőséget kaptak arra, hogy önéletrajzukat a lehető legvonzobbá tegyék, melyhez hasznos tanácsokat kaptak. Próbainterjúk keretein belül kipróbálhatták, milyen lenne élesben interjúzni. A karriertanácsadás során pedig specifikus kérdéseikre kaptak építő jellegű tippeket.
A záróalkalom személyesen, két csoportban valósult meg, így még hatákonyabbanan tudták a szakemberek segíteni a hallgatókat, akik ezen záróalkalomra önéletrajzokkal és kérdésekkel felkészülve érkeztek. Örömmel töltött el, hogy többségük itthon, Debrecenben képzeli el a jövőjét, angol nyelvismeretük magas szintű, amely az BSC szektorban is elengedhetetlen, mondhatni talán belépő feltétel.
A workshop végére olyan tapasztalatokkal gazdagodtak a diákok és szakemberek egyaránt, melyeket hatékonyan építhetnek be a jövőbeli kurzusokba, annak érdekében, hogy még közelebb tudják hozni a hallgatókhoz a szektor sajátosságait. Reméljük a hallgatók is annyira hasznosnak és építőnek találták a félév óráit, mint maguk az előadók és értéket teremtve zárhatták ezt a félévet.

Legutóbbi frissítés: 2023. 12. 06. 16:13